Νίκος Νομικός απο τον Νικολάκη και το τζιτζίκι εως το Όλες οι αγάπες μου και Θέλω τα μάτια της να ξεχάσω

 Ο τραγουδιστής Νίκος Νομικός γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά από γονείς νησιώτες (Σχοινούσα και Σύμη). Σε παιδική ηλικία ο Γιώργος Κοινούσης τον πήρε μαζί του σε μια πρόβα και τον γνώρισε στον Απόστολο Καλδάρα, ο οποίος του έγραψε ένα παιδικό τραγουδάκι, με τίτλο "Ο Νικολάκης και το τζιτζίκι". Η καριέρα του φυσικά θα ξεκινήσει πολή αργότερα. Το βάπτισμα του πυρός στην δισκογραφία θα γίνει με τον δίσκο "Τα Σήμαντρα" των Καλδάρα, Πυθαγόρα και Μοσχολιού. Εκείνη την εποχή περίπου βγήκε και ο πρώτος προσωπικός του δίσκος "Ένα αστέρι γεννιέται" ο οποίος σημείωσε επιτυχία. Στο καλλιτεχνικό στερέωμα συνεργάστηκε με πολλούς και καταξιωμένους συνθέτες, στιχουργούς και συναδέλφους τραγουδιστές αφήνοντας πάντοντε τις καλύτερες εντυπώσεις για την ιδιαιτερότητα της φωνής του και την σεμνότητα του.

Μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια "Θάλασσα Θάλασσα", "Όλες οι αγάπες μου", "Στιν καημό να γελάς", "Θέλω τα μάτια της να τα ξεχνώ", "Ο τηλεφωνήτες" κ.α 

Στην προσωπική του ζωή έχει παντρευτεί και αποκτήσει μια κόρη, τη Δούκισσα Νομικού, η οποία αν και δεν ακολούθησε το δρόμο του τραγουδιού, ασχολήθηκε με τη μόδα και την παρουσίαση.


Νεότερη Παλαιότερη